Digitale Tacho fraude - Transport-Chauffeurs-Srviceboard.nl

Ga naar de inhoud

Digitale Tacho fraude

Transport-Chauffeurs-Serviceboard

Veilig met je truck op de weg!

Tachograaf frauderende Truck Driver vrachtwagenchauffeur gepakt.

Een Truck Driver vrachtwagenchauffeur heeft een rijverbod opgelegd gekregen voor het manipuleren van twee systemen in zijn truck.
De Truck Driver vrachtwagenchauffeur viel op de A50 bij Heerde tijdens een controle door de mand!

Medewerkers van de politie hadden de Truck Driver vrachtwagenchauffeur op heterdaad betrapt bij het manipuleren van de tachograaf, een systeem dat rij- en rusttijden registreert.

Dit deed de Truck Driver vrachtwagenchauffeur met een magneet.
De Truck Driver vrachtwagenchauffeur kon door het gebruik van de magneet gewoon doorrijden, terwijl het digitale tachograaf systeem dacht dat de vrachtwagen stil langs de kant van de weg stond.

Door deze fraude is het mogelijk om langer door te rijden dan wettelijk is toegestaan en verantwoord is voor de verkeersveiligheid.
Omdat het voor de politie niet mogelijk was om vast te stellen of deze Truck Driver vrachtwagenchauffeur de afgelopen 24 uur voldoende rust had gehad, kreeg deze Truck Driver vrachtwagenchauffeur een rijverbod voor de duur van 9 uur opgelegd.
Ook had deze Truck Driver vrachtwagenchauffeur gesjoemeld met zijn Ad Blue systeem.

Dit kwam na verdere controle naar voren dat het Ad Blue-systeem ook niet correct functioneerde.
Ad Blue zorgt ervoor dat een dieselmotor minder schadelijke stoffen uitstoot.
Het Ad Blue-systeem was voor deze Truck Driver vrachtwagenchauffeur verplicht.

Normaliter werkt een motor niet als het Ad Blue-systeem niet werkt,  maar dit kon door een handigheidje worden omzeild. Fraude met het Ad Blue-systeem kan als motief kostenbesparing hebben, dat jaarlijks kan oplopen tot duizenden euro's.
Voor beide overtredingen is proces-verbaal opgemaakt.
De vrachtauto werd overgebracht naar een Truck dealerwerkplaats om het Ad Blue systeem weer te laten werken.

Naast deze magneet fraude worden er ook door Truck Drivers vrachtwagenchauffeurs met dubbele chauffeurspasje bestuurderskaarten gereden om zo de wettelijke rij- en rusttijden te omzeilen.
Ook wordt er creatief in het dashboard verstopt gewerkt met elektronische apparaatjes om zo de digitale tachograaf registratie te omzeilen!
Bij een controle en vastlegging van zodanige overtredingen van rijden op 2 bestuurderskaarten en manipuleren van de digitale tachograaf zijn een economische delict en wordt zwaar beboet!Transport-Chauffeurs-Serviceboard.NL
Veilig met je Truck op de weg!
Transport-Chauffeurs-Serviceboard.NL©Webdesign©TCS©T-C-S©Alle rechten voorbehouden!®
Terug naar de inhoud