Rijden met beladen truck - Transport-Chauffeurs-Srviceboard.nl

Ga naar de inhoud

Rijden met beladen truck

Transport-Chauffeurs-Serviceboard

Veilig met je truck op de weg!

Rijden met beladen truck vrachtwagen!
Het rijden met een beladen truck vrachtwagencombinatie!

Elke dag weer rijden met een nieuw beladen truck vrachtwagencombinatie betekend ook weer dat de lading en vracht invloed heeft op het rijgedrag en de wegligging.
Als Truck Driver vrachtwagenchauffeur let je altijd op de juiste belading van je truck, vrachtwagencombinatie.
Zorg je ook voor een correcte asbelasting door juiste gewicht verdelingen van jou lading vracht en ken je ook jouw voertuig afmetingen met of zonder lading.
Let je ook als Truck Driver vrachtwagenchauffeur tijdens het laden op het zwaartepunt van de pallets rolcontainers lading vracht!

Tijdens het laden dien je als Truck Driver vrachtwagenchauffeur altijd inzicht te hebben op de lading vracht gewichten afmetingen zwaartepunten van deze goederen vracht.
Als je 52 kleine hoge pallets laad van 100 kg  =   5.200 KG
Laad je 26 blokpallets van 1000 kg        =  26.000 KG
Laad je 32 rolcontainers van maximaal 500 kg = 16.000 KG
Laad je 84 rolcontainers van maximaal 500 kg = 42.000 KG
Rij je met een tankwagen geladen met 25.000 liter  = 30.000 KG
Levend veetransport 18.000 KG
Hangvlees transport 18.000 KG

Waar ligt dan tijdens het rijden het zwaartepunt bij deze truck vrachtwagenbeladingen vracht van jouw truck vrachtwagencombinatie.
Laag, in het midden of hoog?

Jouw gereden snelheid en het zwaartepunt van je beladen truck vrachtwagencombinatie door de lading vracht heeft ook invloed op het kantelpunt in een bocht.
Bij het laden en een hoog zwaartepunt van je lading vracht in je truck vrachtwagencombinatie dien je als Truck Driver vrachtwagenchauffeur tijdens het rijden hiermee duidelijk rekening te houden.
Dus dien je tijdens het rijden als Truck Driver vrachtwagenchauffeur ook altijd rekening te houden met je belading vracht en pas je hier ook jouw rijgedrag op aan.
Pas ook altijd tijdens het rijden jouw rijgedrag aan als Truck Driver vrachtwagenchauffeur en respecteer je ook de snelheidverbodsborden en de waarschuwingsborden bij wegwerkzaamheden en het snelheidadvies voor een gevaarlijke bocht of nat wegdek.
En pas je als Truck Driver vrachtwagenchauffeur altijd je snelheid aan in en onder elke verkeerssituatie, op / in de rotonde, bij wegwerkzaamheden en bij snelheidadvies gevaarlijke bocht nat wegdek, in en onder elke weersomstandigheden.
Als je de snelheidverbodsborden en waarschuwingenborden ziet staan voor en bij de wegwerkzaamheden pas je Truck Driver vrachtwagenchauffeur gelijk je snelheid aan en volg je dit op en verminderd je snelheid minstens met 10 km. ( Niet van 90 KM naar 80 KM, maar van 80 KM naar 70 KM.) of lager!Het snelheidadvies voor een gevaarlijke bocht of een nat wegdek van 70 KM geld ook niet voor jou als Truck Driver vrachtwagenchauffeur en dan pas jij hier ook niet jouw snelheid van 20 KM of lager op aan.
En dan gewoon de adviessnelheid van 70 KM of lager totaal te negeren en lekker met 90 KM ( 80 km ) door te blijven rijden als Truck Driver vrachtwagenchauffeur en dan op jouw kant gaan met je truck vrachtwagencombinatie net in die gevaarlijke bocht of in de slip raken op het natte en gladde wegdek en in de vangrail belanden.

Ja, dan ook leuk met 90 KM blijven doorrijden als Truck Driver vrachtwagenchauffeur met je truck vrachtwagencombinatie en gewoon alles negeren, snelheid afstand, blijven appen en gewoon die malloten blijven filmen met je mobiel en gewoon inhalen tijdens de inhaalverboden en op de verboden versmalde rijbaan inhalen.
Totaal geen respect voor de waarschuwingborden bij wegwerkzaamheden en dan met je truck vrachtwagencombinatie gewoon een ongeluk veroorzaken door achterin in een file te knallen of op zijn kant te gaan in die versmalde verlegde rijbaanbocht tijdens de wegwerkzaamheden.
Het is niet alleen maar als Truck Driver vrachtwagenchauffeur met je mooie (verboden opgepimpte) nieuwe truck vrachtwagencombinatie voor de sier en zonder spiegelen te rijden op weg.
Het rijden hiermee betekend ook respect en je rijgedrag als Truck Driver vrachtwagenchauffeur aan te passen in  en onder alle omstandigheden.

De Truck Drivers vrachtwagenchauffeurs die hiervan nog nooit gehoord hebben verzieken het voor alle beroepschauffeurs Truck Drivers vrachtwagenchauffeurs die wel professioneel gedragen op de weg.
Toon ook respect voor alle verkeerswaarschuwingen, de snelheidverbodsborden, houd afstand, handsfree bellen, niet filmen met mobiel, houd rondom veilig vrijuitzicht en voer de juiste verlichting.
Respecteer ook jouw professionele collega Truck Drivers vrachtwagenchauffeurs of bestuurders die wel aan de snelheid en regels houden en ga deze niet opdrukken en filmen.

Fouten maken doet iedereen.
Door ook van je eigen en andermans fouten te leren, kan je voorkomen om niet die zelfde fout te maken. En kan je als Truck Driver vrachtwagenchauffeur hierdoor ook voorkomen dat je een ernstig ongeluk veroorzaakt.
Zorg ook door tijdens het rijden als Truck Driver vrachtwagenchauffeur totaal geen andere dingen aan het doen bent en zodat je enige seconden niet oplet en dan gewoon met je truck vrachtwagencombinatie achterin een stilstaande file knalt of op zijn kant gaat met je truck vrachtwagencombinatie.
Door als Truck Driver vrachtwagenchauffeur professioneel veilig en met respectvol gedrag te rijden met je truck vrachtwagencombinatie op de weg, zorg je ook dat je niet tot al die zotte malloten op het sociaal mediaweb komt te staan.


Veilig met je truck op de weg!

Transport-Chauffeurs-Serviceboard.NL©Webdesign©TCS©T-C-S©Alle rechten voorbehouden!®
Terug naar de inhoud