Spiegelen - Transport-Chauffeurs-Serviceboard.NL

Ga naar de inhoud

Spiegelen

Transport-Chauffeurs-Serviceboard

Veilig met je truck op de weg!

Voordat je wegrijdt altijd spiegelen!
Altijd voordat je wegrijdt blijf goed spiegelen!

Voordat je wegrijdt vanuit stilstand met je truck vrachtwagencombinatie blijf je altijd goed spiegelen als Truck Driver vrachtwagenchauffeur.
Tijdens het aanrijden naar een klant in centrum Genemuiden moest ik stoppen voor al het drukke centrum verkeer met mijn trekker oplegger combinatie.
Na enige minuten wachten kwam er weer wat ruimte vrij om verder te rijden naar de klant. Tijdens het inschakelen van de versnelling en spiegelen zag ik in mijn rechter truckspiegel iets rechts naast mijn oplegger.
Gelijk heb ik mijn versnelling vrij gezet en de handrem erop en ben uit mijn truckcabine gesprongen en voorover bogend kijkend onder mijn truck oplegger combinatie door naar achteren gelopen. Zo gebogen lopend en kijkend onder mijn truck combinatie zie ik een klein kind onder de oplegger tussen de vaste as en stuuras lopen van de oplegger.

Net dat ik bijna bij de wielen van stuuras was kwam om dit klein jongetje van 1 tot 2 jaar tussen de vaste as en stuuras wielen zo iets voorover gebogen onder mijn oplegger vandaan gelopen.
Net op het moment dat ik het jongetje wilde pakken toeterde een voor mij achter opkomend automobilist en werd ik geraakt aan mijn arm door deze auto en het jongetje werd bijna geraakt tegen zijn hoofd door deze auto.
Tijdens het gehele voorval hoorde ik veel omstanders krijsen gillen en angstig schreeuwen.

Door het toeteren en door mij schrik reactie net op het moment dat ik het kleine jongetje in zijn nek vast wou pakken raakte de auto mijn arm en was het kleine jongetje sneller en vloog zo weer dezelfde kant terug onder mijn oplegger tussen de vaste as en stuuras wielen ruimte door naar de stoep.

Dit jongentje was zo van de stoep tussen de geparkeerde auto's door de weg opgelopen en zo ook nog eens tussen de wielen van de oplegger door gelopen.
Had ik niet goed gespiegeld of was het jongentje al buiten mijn zicht geweest was dit niet goed afgelopen.
De moeder van dit kleine jongetje stond 2 winkels verder bij de slager inkopen te doen.
Dit had ook erger kunnen aflopen maar door het goed spiegelen en het geluk dat hij nog net inzicht was in mijn rechterspiegel doordat hij nog niet onder de oplegger was gelopen.
Ben ik als beroepschauffeur en vader van 2 kleine kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd voor mij een trauma bespaard gebleven.

Daar ik geen versieringen en cabinegordijntjes voor de ramen heb hangen, hadden deze duidelijk mijn veilig uitzicht in de re spiegel belemmerd en was dit ook niet zo goed afgelopen. In de nacht weerkaatst ook alle brandende sierverlichtingen in de spiegels en was het uitzicht in de rechter buitenspiegel ook al hierdoor belemmerd.

Veilig met je truck op de weg begint ook bij jouw eigen verantwoordelijkheid als Truck Driver vrachtwagenchauffeur zorg altijd voor goed rondom vrij uitzicht en zonder uitzicht belemmeringen aan de ramen en lichtreflectie in de spiegels.
Veilig met je truck op de weg! Spiegelen voordat je wegrijdt.


Transport-Chauffeurs-Serviceboard.NL
Veilig met je Truck op de weg!
Transport-Chauffeurs-Serviceboard.NL©Webdesign©TCS©T-C-S©Alle rechten voorbehouden!®
Terug naar de inhoud